Witte Lelies

Witte Lelies is een theatervoorstelling over vaderschap.

De nalatenschap aan geschreven materiaal van Tomas, maar meer nog het proces van het afscheid van hem, vormden de centrale bron voor deze nieuwe voorstelling van de hand van Jan Schroën. Hij speelt samen met Fer Koolen, muzikant uit Ell, die borg staat voor de begeleiding van de liedjes en in diverse rollen af en toe tegenspel biedt

Het oorspronkelijke plan om Witte Lelies tijdens het Limburg Festival 2020 in première te laten gaan werd door corona gedwarsboomd. De première werd uitgesteld. Maar uitstel bleek geen afstel, want op 20 november j.l. ging Witte Lelies toch in première, in de Bombardon in Heythuysen. En ook nu onder de vlag van het Limburg Festival. Het werd een groot succes, ondanks het gegeven dat er maar 30 toeschouwers bij mochten zijn. Om toch meer mensen de gelegenheid te geven de voorstelling te zien werden op 21 en 22  november nog 3 voorstellingen gespeeld. Allemaal uitverkocht!

boovewater jan tomas schroen

De grote belangstelling had zeker ook te maken met het zeer kleine aanbod aan voorstellingen tijdens de corona crisis. Maar ook blijkt de thematiek in de verhalen universeler te zijn dan de particuliere geschiedenis van Jan. Het is dan ook de bedoeling om, samen met Fer,  Witte Lelies nog vaak te gaan spelen. Belangstellenden kunnen via de speellijst op deze site zich informeren over op stapel staande optredens.