Bio

Jan Schroën

Jan Schroën Op Drift

Jan Schroën (1954), opgegroeid in het Limburgse Ell, kan zich zijn moeder bijna uitsluitend zingend herinneren. Zo niet zingend, dan fluitend.
Jan groeide zingend op en maakte van kleins af aan muziek, op de blokfluitles, bij fanfare Ellona uit Ell, waar hij trompet speelde, en later in volksmuziekgroep Dyvanelle, samen met drie broers en een aantal vrienden. Voor de Bonte Avonden in Ell schreef hij zijn eerste dialectteksten, een liefde die nooit meer overging en na jaren resulteerde in een eigen Limburgstalig repertoire.

 

Tomas Schroën

Tomas Schroën Op Drift

Tomas Schroën (1983) struikelde thuis over de muziekinstrumenten, maar was aanvankelijk meer geïnteresseerd in toneel en dans. Hij studeerde twee jaar aan de Toneelschool in Eindhoven. Na een lange reis naar Cambodja begon hij toch met gitaarspelen en schreef hij zijn eerste liedje.
Zijn voorliefde voor Hip-hop had al op zijn 16e tot zijn eerste rapteksten geleid. En nog steeds schrijft Tomas rap, wars van de hip-hop bravour en gekenmerkt door een kritische blik naar binnen.

Bas van Deursen

Bas van Deursen Op Drift

Bas van Deursen (1982) speelde als kleuter met Tomas in de zandbak in Beegden waar ze beiden op dezelfde boerderij opgroeiden. Bas verhuisde naar Brabant maar kwam regelmatig logeren. Ook als volwassenen bleven ze elkaar opzoeken.
Bas is inmiddels een ervaren drummer.
Toen voor OVER LIEFDE een percussionist gezocht werd, was één en één al gauw twee. Als vanzelf is hij ook in OP DRIFT de man met de stokken en de deksels, zoals zijn moeder zijn bekkens tot zijn milde ergernis steeds noemt.

 

Arnoud van den Heuvel

Arnoud van den Heuvel Op Drift

Arnoud van den Heuvel (1980) speelt samen met Bas in de band Round. Via Bas raakte hij betrokken bij OVER LIEFDE waar hij in aanvang achter de knoppen zat. In de nazit van de voorstellingen greep hij echter steevast naar een gitaar. De spreekwoordelijke muzikale klik was al gauw een feit en de zoektocht naar een nieuwe sologitarist was een korte.
Arnoud is gitarist, sound engineer, componist en waar nodig arrangeur. Zijn muzikale inbreng is, net als die van Bas, niet meer weg te denken.

Reacties zijn gesloten.